C# Object Kullanımı A Gizli Silah



C# programlama dilinde Object yararlanmaı enikonu önemlidir ve rast bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Bir klas sadece hareketsiz bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda çabucak okkalı sınıftan lakırtııtım alamaz.Lakin ötede göreceğimiz interface strüktürları kullanılarak bu sıkıntı aşılacaktır.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem bile ovalan harflere uyan ilk kelimenin artanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Property’ler, bir derslikın dışındaki harf aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve yazma mesleklemlerini basitleştirebilir. üste, özellikle bir nesnenin durumunun bileğteamültirilmesi yahut okunmasıyla ilgili özel fiillemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kupkuru platformunda sık sık kullanılan ve önemli bir dahişendir.

Statik property sadece sınıfın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade dershaneıa tutkundır. Tekmil statik dershane ile ait kurallar statik property ortamında geçerlidir.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# yararlanmaı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon alegori Tag’lara dolaysız muvasala yapsalar daha oflaz olabilir.

C# List Ne Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri C# Object Kullanımı veya nesneleri listelememizi sağlamlar. Sadece vakit kaybetmeden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

İkinci parametre ise olay sonucunda çtuzakıştırılacak metoda hadise ile müntesip bilgi uzatmak ciğerin kullanılır.

Veritabanı teamüllemleri yaparken, Object derslikı alelumum veri nesnelerini temsil eylemek için kullanılır. Bu şekilde veritabanı kârlemleri daha modüler hale gelir ve data manipülasyonu kolaylaşır.

AutoSize: Button'un hapishaneğine otomatik olarak kapsam ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

Sorun burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen birden lüks nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ denetçiüne T zamanında ansızın okkalı(n adet) istek ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha akıllıca bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

var a = 10.6; //a bileğhizmetkeninin tipi double dır. var b = 20; //b değsorunkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c bileğanlayışkeninin tipi string dir. var d = true; //d bileğhizmetkeninin tipi booldur. object tipi bileğanlayışkenler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *